Hind
Hind

Single “Salam Salam”

The brand new single Salam Salam of Hind is now available on iTunes!

Week 32 | 06 aug 15 | Door 100%NL

‘Salam Salam’ vertegenwoordigt twee werelden

Met een muzikale carrière van inmiddels ruim twaalf jaar is Hind niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld. De zangeres is een van de hardst werkende artiesten en blijft zichzelf steeds vernieuwen, terwijl ze haar unieke mix van westerse en Marokkaanse roots behoudt. Hind stippelt sinds kort haar eigen muzikale carriere uit middels haar label Laroussi Music en dat blijkt haar goed te bevallen Laatste wapenfeit: haar nieuwe single, Salam Salam.

Het Arabische woord ‘salam’ betekent zowel ‘vrede’ als ‘gegroet’, “Dit lied gaat over toenadering tot elkaar van alle volkeren, rassen en religies. Respect voor andere ideologieën en minder irritaties onderling.

Hoewel de productie een, voor Hind, nieuw geluid laat horen, is de combinatie van westerse invloeden én haar Marokkaanse roots, ook nu weer duidelijk aanwezig. Hind was nauw betrokken bij het tot stand komen van Salam Salam: ze dacht mee over het onderwerp, de sfeer, sound en productie. Juist dát is wat de zangeres de laatste jaren definieert: zoveel mogelijk inbreng in het totale creatieve proces en in het uitrollen van haar muziek naar het publiek in binnen- en buitenland. Momenteel is Hind bezig met een nieuw album, maar eerst brengt zij gedachten én benen in beweging met haar Salam Salam!

Klik hier om naar de iTunes pagina te gaan

Deel dit: