Hind
Hind

Mijn Facebook

Bekijk hier de laatste berichten

Hind Laroussi

Met een muzikale carrière van inmiddels ruim twaalf jaar is Hind niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld. De zangeres is een van de hardst werkende artiesten en blijft zichzelf steeds vernieuwen, terwijl ze haar unieke mix van westerse en Marokkaanse roots behoudt. Hind stippelt sinds kort haar eigen muzikale carriere uit middels haar label Laroussi Music en dat blijkt haar goed te bevallen!
Hind Laroussi
Hind LaroussiWednesday, October 11th, 2017 at 7:14am
Terwijl ik in alle stilte aan mijn muziek werk in Los Angeles probeer zoveel mogelijk op de hoogte te blijven van wat er gebeurd in mijn geboorteland, mijn thuis, Nederland.
Nederland blijft mijn echte thuis, het is waar ik ben geboren. In een oer Hollandse stad wat bekend staat om zijn heerlijke kazen, stroopwafels en kaarsen, Gouda. Ik ben rijk aan 2 culturen, mijn lieve ouders hebben mijn zussen en mij een opvoeding gegeven waarin we alle culturen omarmen en respect hebben voor ieder mens ongeacht waar hij/zij vandaan komt. Ik ben gezegend met een dak boven mijn hoofd en het leven wat ik leef met alle mogelijkheden en avonturen die ik mag meemaken. Maar het politieke klimaat in Nederland is onmiskenbaar verhard.

Het lot van vluchtelingen is me altijd aan het hart gegaan. In mijn jaren als ambassadrice voor Vluchtelingenwerk Nederland heb ik veel families ontmoet en gehoord onder wat voor erbarmelijke omstandigheden zij hun land moest ontvluchten. Vele die familieleden waren kwijtgeraakt, alles hebben moeten achterlaten, getraumatiseerd voor het leven.

Het is een van de basis rechten van de mens, ondertekend door de VN in 1948.
Het recht op een veilige woonplek
Als we bang zijn dat we in ons eigen land slecht worden behandeld, hebben we allemaal het recht naar een ander land te vluchten waar we veilig zijn.

Maar wat als alle grenzen dicht gaan en je als vluchteling geen land in kan? It makes me sad....

Onderstaand bericht van (oud directeur Vluchtelingenwerk Nederland) #EduardNazarski directeur van Amnesty international wil ik even met jullie delen:

"Vertrouwen in de toekomst - Misschien valt de winter mee dit jaar.

Het regeerakkoord is er. Vijf bladzijden zijn aan migratie gewijd, met maar liefst 40 maatregelen en beleidsvoornemens.
Rode draad: Wij gaan opvang in de regio verbeteren,. We sluiten overeenkomsten met 'veilige derde landen die materieel aan het vluchtelingenverdrag voldoen' (net als Turkije?). Bovenop de 500 vluchtelingen die we per jaar uitnodigen, komen er 250. En verder houden we de Europese grenzen potdicht. Wie toch komt sturen we zo snel mogelijk terug.

Er zijn goede voornemens, bijvoorbeeld ten aanzien van het verhogen van het geld voor ontwikkelingssamenwerking en meer investeren 'in de regio'.

Maar ik lees geen woord over de onwil van de EU om in Griekenland een begin van een menswaardige opvang te realiseren. En ook niets over de onwil van de rijke veilige landen om substantieel meer mensen die vluchten oorlog en vervolging op te vangen. Of te zorgen dat er voldoende budget is om eindelijk, eindelijk genoeg bij te dragen om 'opvang in de regio' een klein beetje draaglijk te maken.

Wat is dus de boodschap van dit kabinet aan vluchtelingen? Heb vertrouwen in de toekomst. Misschien valt de winter mee dit jaar. En kom vooral niet hier naar toe. Want dat kan een van de meest welvarende landen ter wereld niet aan."
25 9    View on Facebook
Hind Laroussi
Hind LaroussiWednesday, September 6th, 2017 at 4:03am
Proud of my brother in law Walid Benbarek!! He's the one on the right, playing one of the lead parts in the new movie called: Broeders (Brothers). Unfortunately I can't be there at the premiere but I'm sure I will see it once I get back to Holland for a quick stop to see my family. I miss them a lot. Big kiss from Los Angeles.
25 1    View on Facebook
Hind Laroussi
Hind LaroussiSunday, April 2nd, 2017 at 4:26am
"Kijk nou wat ik tegenkwam Hind... "

Een gedicht door Kirsten geschreven. Ze doet mij realiseren waarom ik zing en dat ik altijd moet blijven vechten voor mijn passie.

Dank je wel lieve Kirsten!! Het ontroert me.......

There’s always a part of living,
That makes people happy and makes them smile.
No matter how hard life sometimes is,
Just that part can make you forget it for a while.
I started wondering
Which part would bring this happiness to me.
I couldn’t find it either,
Which part could it be?
But then I saw you singing,
on that big stage on my screen.
Your golden throat brought sunshine,
And you’d the most powerful smile I’d ever seen.
Your mouth was telling stories,
And your eyes were doing so too.
You made me believe every word you sang,
Like any other singer definately couldn’t do.
I was touched by your feelings,
You really touched my heart.
And from that moment on,
I knew, this is MY part.
I know I wasn’t wrong,
Because years passed by,
And I still can tell everyone I’ve found my luck,
And this is why.
Everytime I see you,
Your smile fades away my tears.
And everytime I hear you,
Your voice makes me forget all my fears.
So remember, there’s always a part of living,
That makes us forget how hard life can be.
In my life that part is YOU,
Thanks for everything, you mean the world to me.
29 2    View on Facebook
Hind Laroussi
Hind LaroussiMonday, December 26th, 2016 at 4:22pm
🎄❄☃
141 34    View on Facebook
Hind Laroussi
Hind LaroussiSaturday, December 3rd, 2016 at 10:43am
Another year older, wiser.. and happier ☺!
270 181 1    View on Facebook
Deel dit: